Stranice

субота, 28. октобар 2017.

Uništavanje ekonomije i nestajanje naroda - direktna veza


Danas moramo biti svesni činjenice da postoji direktna veza između uništavanja ekonomije sa nestajanjem naroda. Najsvežiji primer za ovu tezu daje intervju Latinke Perović u dnevnim novinama ’’Blic’’od 27.10.2012. u kome kaže da „je narod koji ne nalazi svoje mesto u ekonomskoj realnosti sveta i okruženju je u realnoj opasnosti da nestane.“
Srpski narod je uvek imao svoje brojne okolne neprijatelјe, preživeo je i brojne pokušaje genocida, ali ga je u kritičnim situacijama spasavala moralna i radna čvrstina, a ne samo vojnička otprnost i ratne pobede. Ovim
mislim na tradicionalni odnos prema radu, do 50-ih godina pre svega u polјoprivredi, a posle toga smo imali i velike uspehe u industrijskoj izgradnji s obzirom na startne pretpostavke.

Narod koji ima šta da radi i koji je koristan ne samo sebi nego i drugima ne može da nestane. Uporedni popisi stanovništva između 1931. i 1951. (period najstrašnijeg fizičkog genocida), kao i između 1991. do danas (period ekonomske katastrofe) pokazuju da je podjednako opasan plan ekonomskog uništenja jednog naroda u odnosu na plan vojnog satiranja i fizičke likvidacije. Broj mladih lјudi koji se rađa, a pogotovo onih koji u najaktivnijem uzrastu ostaju u zemlјi je direktno proporcionalan sa stanjem u srpskoj privredi.

Osnovni zadaci tekstovi na ovom blogu su: izbavlјenje srpskog društva iz zagrlјaja neoliberalnog globalizma i učmale zaostalosti i jačanje ekonomskog patriotizma.
To podrazumeva nagli zaokret sa puta koji vodi u kolonijalno ropstvo na put samostalnosti i političke neutralnosti, kao i ekonomskog oporavka i ubrzanog razvoja privrede i društva. Za realizaciju prvog zadatka - odnosno izbavlјenje srpakog društva iz okrilјa neoliberalnog globalizma - neophodna je odlučnost, hrabrost i patriotizam svih građana i političara.

Нема коментара:

Постави коментар